X

Fant du ikke det du lette etter?

Før du går hadde vi satt pris på hvis du svarte på noen få spørsmål:

Hva var målet for besøket ditt?
Fant du det du lette etter?
Dine tilbakemeldinger hjelper oss å forbedre vår nettside og din brukeropplevelse. 
Alle svar er anonyme.

#ForUs

03.02.2021

icon-01
icon-02


Vi er stolte av å kunne presentere Forus i ny innpakning. ForUs er en fellesbetegnelse for et område som ikke bare står for en femtedel av Norges verdiskapning, men også et urbant sentrum med spennende aktiviteter, butikker og restauranter. Et område som er “for oss”. 

Forus er Norges viktigste næringsområde og huser blant annet innovativ teknologi i verdensklasse. Her finner vi flere av landets raskest voksende teknologiselskaper. Sammen, tar de fremtiden fremover. Det fremtidsrettet synet, finner man også i andre bedrifter og aktiviteter i området; blant annet drive-in bakeri og superkule FOMO som kan friste med innendørs gater, frukttrær og streetfood som danser på tunga. 

Det kultiverte området byr også på golfbaner, klatrekurs og crossfit. Forus har alt - enten du skal på jobb, ta en fredagspils, trene eller shoppe. 

Pressekontakt Stein Racin Grødem forteller oss hvordan området har endret seg over årene. Forus har gått fra å være gjørmete myr til å bli Norges største næringsområde på 50 år.

Området har ikke alltid vært like kjent, og selve merkevarebyggingen av Forus begynte i 2012. ForUs samarbeidet lagde en nasjonal undersøkelse og stilte spørsmålet: “hva forbinder du med Forus?” Knapt over halvparten av de spurte kjente til området og de fleste som gjorde det, assosierte Forus med “hest” etter Forus Travbane. Det var ikke svaret ForUs samarbeidet hadde forventet.

Etter dette har ForUs samarbeidet jobbet aktivt for å markedsføre næringsområdet. “Før 2012 forbandt mange Forus med en sort og skitten industri, og med et område som hadde store trafikale problemer. Men vi valgte å fokusere på den positive siden og i dag forbinder de aller fleste Forus med et aktivt næringsområde. Et område med høy grad av verdiskapning, godt utbygd teknisk infrastruktur, interessante bedrifter og kompetente medarbeidere”, sier Stein.

Forus sin historie som næringsområde begynte allerede på 1800-tallet, da mesteparten av Forus lå under vannet Stokkavannet. I 1910 var vannet drenert ut i Hafrsfjorden og Gandsfjorden. De nye landarealene ble brukt til landbruk frem til krigen, da tyskerne anla flyplass på Forus. 

Etter krigen overtok forsvaret flyplassen og drev denne frem til 1960-tallet. Da flyplassen ble avviklet, ville bøndene ha arealet tilbake som landbruk. Andre ønsket å bruke arealet til industri. Etter ti år med diskusjon vant Næringsminister Torstein Treholt gjennom, og i 1971 ble området disponert til industriformål.

Kort tid etter at Phillips Petroleum annonserte et stort oljefunn på Norsk sokkel 23. Des 1969, stod denne regionen klar med et næringsområde på 3-4000 dekar på Forus. “Denne nye næringen begynte da å fylle området på Forus og i dag kan vi se tilbake på en eventyrlig utvikling,” sier Stein.

Selskapet Forus Næringspark AS ble etablert i 1968 av kommunene Stavanger, Sandnes og Sola for å utvikle næringsområdet som i dag huser rundt 46.000 arbeidsplasser. Innenfor Forus området finner man en årlig verdiskapning på over 1000 milliarder, noe som tilsvarer omtrent 20% av verdiskapningen i landet. “Et industrieventyr uten sidestykke i Norge, og trolig også i Europa og verden,” sier Stein.

En unik fordel i Norsk arbeidsliv er den flate strukturen, hvor det er liten avstand mellom ledelsen og fagarbeiderne i produksjonen. En slik struktur er gunstig for effektivitet, omstillingsevne og innovasjon. Dette gir Forus et konkurransefortrinn. 

Når vi spurte Stein hvordan de ansatte i Forus Næringspark, opplever området, svarte han: “Jeg tror at folk er stolt av å jobbe på Forus, bedriftene og det som er bygd opp her ute.”

Gjennom årene har Forus Næringspark vært en hub for utvikling av ny næring, hvor det har blitt bygd opp en enorm kompetanse i regionen. Men navnet ForUs, er basert på så mye mer enn dette. Området er ikke bare for bedrifter, men også et sted hvor man kan både leve og oppleve. Verdiskapning er en gjennomgående kvalitet i hele området, enten man bor, jobber eller utforsker.

“Det som skiller Forus er mangfoldigheten. Her har man alt fra bakeri til avanserte ingeniørmiljø med cutting edge teknologi, innenfor et avgrenset område der det meste er innenfor rekkevidde med en bysykkel.”


VÅRT SAMARBEID
Destino har blant annet skapt ordtaket ForUs, logo, nettside og reklamevideoer. 

“Samarbeidet med Destino har vært problemfritt. Vi har blitt enige og Destino har løst oppgavene. Mer kan vi ikke forlange,” sier Stein.

“Vi har fått en del kommentarer på nettsidene og måten de er bygd opp på. Tilbakemeldingene er gjennomgående positive. Det at vi bruker lokale krefter, blir både kommentert og verdsatt.”

Sjekk ut forus.no for å oppdage hva mer området har å by på. Ta også turen innom desti.no, for å bli litt klokere på hva vi kan gjøre for deg og din bedrift!
 
icon-01
icon-02

Andre artikler

E-læring kurs for Add Energy

DESTINO

Setter kurs mot bærekraftighet

DESTINO

Banebrytende verktøy for ortose- og protesebrukere

DESTINO