X

Fant du ikke det du lette etter?

Før du går hadde vi satt pris på hvis du svarte på noen få spørsmål:

Hva var målet for besøket ditt?
Fant du det du lette etter?
Dine tilbakemeldinger hjelper oss å forbedre vår nettside og din brukeropplevelse. 
Alle svar er anonyme.

Hva utgjør en god nettside?

21.04.2021

icon-01
icon-02
Det er mye man skal ha kunnskap om i dag, for å kunne vite hvordan din bedrift skal se ut i den digitale verdenen. Det finnes et hav av ulike plattformer som kan- og bør benyttes, men det aller viktigste, er en nettside. Man har mange ulike web løsninger og utviklere å velge mellom, men hvordan vet du egentlig om nettsiden din er god nok? Hva utgjør en god nettside? Her har du de fem viktigste punktene.BRUKERVENNLIG
God brukeropplevelse er alfa og omega. For at brukeren skal utforske nettsiden så mye som mulig, er det viktig at den er enkel å bruke, har god navigering og er informativ. Her er det viktig med en meny som inneholder de viktigste punktene og at man kjapt blir kjent med hva din bedrift gjør. Potensielle kunder ønsker å finne relevant informasjon enkelt.


OVERSIKTLIG
En oversiktlig nettside skaper et profesjonelt uttrykk, i tillegg til at det skaper en bedre brukeropplevelse. En oversiktlig nettside fremstår også som ryddig, og stjeler ikke oppmerksomhet grunnet rot - men for at den vekker interesse. Når man snakker oversiktlighet, innebærer dette både design og struktur. Dermed vil det være større sannsynlighet for at besøkende bruker lenger tid på nettsiden.


GODT INNHOLD
Dette henger sammen med brukervennlighet og oversiktlig design samt struktur. For at brukeren skal få så mye ut av nettsiden som mulig, må man sørge for at innholdet er både informativt, forståelig og vekker interesse. Dette gjelder alt av innhold, og ikke bare tekst. Både tekst og visuelle elementer kan vekke stor interesse og være avgjørende for om kunden velger din bedrift, eller ikke. Her gjelder det å fremstå profesjonell, slik at man bygger opp tilliten fra første sekund.


RESPONSTID
Dersom det tar lang tid å laste inn nettsiden, vil flere brukere ofte falle av. Mange ønsker å få tilgang til det de er på jakt etter, kjapt. Dersom nettsiden bruker lang tid på å laste inn, er det større sannsynlighet for at brukeren går ut av nettsiden og heller velger en konkurrent. En nettside som laster kjapt inn, fremstår også som mer profesjonell og sikker for brukeren. Ideelt sett bør ikke en nettside ta mer enn 3 sekunder å laste inn.


TILPASSET MOBIL
Mange brukere benytter gjerne mobilen til å sjekke ut nettsider. Faktisk kommer omtrent halvparten av trafikken fra mobil. Da er det lurt å ha en nettside som er tilpasset mobil, slik at man sørger for en sømløs opplevelse. En nettside som ikke er tilpasset mobil, vil gjerne være avhengig av at brukeren zoomer inn, for å kunne navigere seg frem på nettsiden. Da blir det plutselig tungvint for potensielle kunder å finne frem til det de er på jakt etter. 


Nå som du vet hva som utgjør en god nettside, er det kanskje på tide å få en laget? I Destino, har vi utviklet vår egen web løsning; Destinet. Dermed kan vi skreddersy hele nettsiden, akkurat slik du vil ha den - og på kort tid. Ta kontakt med oss, for å gi din bedrift en gjennomført og profesjonell digital tilstedeværelse.
icon-01
icon-02

Andre artikler

Fordeler som Destino Partner

DESTINO, DESTINET

Destinet og GDPR

DESTINET

UX Design: hvordan skaper man god brukeropplevelse på nettsiden?

DESIGN, DESTINET